do 18 nov. | Puur Lokaal

Workshop 'Likeur maken'

Workshop 'Likeur maken'

Tijd en locatie

18 nov. 15:00 – 19:00
Puur Lokaal, Dorp 11, 2242 Zandhoven, België

Over het evenement

Een likeur is een alcoholisch drankje, op smaak gebracht met fruit, kruiden, specerijen, bloemen of noten, en gebotteld met toegevoegde suiker. Wist jij dat likeuren van oorsprong ‘geneeskrachtige elixers’ waren? Al in de vroege Middeleeuwen lieten monniken heilzame kruiden op alcohol trekken, om als medicijn te gebruiken. Nu kennen we likeur vooral als digestief bij de koffie, of als ingrediënt in cocktails of gebak. En je kan je eigen homemade likeurtjes helemaal zelf maken!

Een citroenschil, een vleugje kaneel, bruine suiker, een beetje rum of brandewijn, … likeur maken, is zo moeilijk niet! Niets leukers dan je gasten straks een écht rondje van het huis voor te schotelen.

Tijdens deze workshop kom je meer te weten over homemade likeur. Je proeft enkele soorten likeur, en nadien ga je zelf aan de slag. Je gaat naar huis met 3 zelfgemaakte likeurtjes: 

• Koffielikeur 

• Rozemarijnlikeur 

• Muntlikeur

Prijs: 

• € 50 all in (incl. drankje, kwalitatieve grondstoffen & duurzame verpakkingen, recepten) 

• € 42 almost-all-in (excl. duurzame verpakkingen. Je ontvangt na inschrijving nog een mailtje met de benodigdheden)

Ben je klaar voor deze ecoboost? Lees hieronder de praktische kant: 

• Wanneer: donderdag 18 november van 19u tot 21u30 

• Waar: Puur Lokaal (Dorp 11, Pulderbos)  

• Inschrijven: www.kremmeke.be

Tot dan! 

Ecologische groetjes, 

Team Kremmeke

Deel dit evenement