do 16 dec. | Kremmeke

Workshop 'Sopke draaien' - DIY groene schoonmaakmiddelen

We bekijken onze favoriete schoonmaakmiddelen. Zijn deze wel goed voor onze gezondheid, en voor onze planeet? Kan het niet beter? Je gaat zelf aan de slag, en gaat naar huis met tips & tricks, en 3 zelfgemaakte schoonmaakmiddelen.
Workshop 'Sopke draaien' - DIY groene schoonmaakmiddelen

Tijd en locatie

16 dec. 19:00 – 21:30 CET
Kremmeke, Melgesdreef 66, 2170 Antwerpen, België

Over het evenement

Poetsen, een noodzakelijk klusje in huis. En voor dit klusje heb je een degelijk schoonmaakmiddel nodig. Kom je in de supermarkt, dan zie je rijen vol felgekleurde, blitse, sterk geurende producten. Als we de reclame mogen geloven, is ons schoonmaakklusje zo geklaard. Maar aan deze 'luxe' hangt wel een prijskaartje. Want jouw schoonmaakmiddel bestaat uit een heleboel chemicaliën, die schadelijk zijn voor jouw gezondheid, die van jouw kinderen én van jouw huisdieren. Om dan nog maar te zwijgen van de gevolgen voor het milieu. Gelukkig zijn er steeds meer ecologische schoonmaakmiddelen op de markt, gemaakt van plantaardige grondstoffen. Helaas zijn deze producten wel vaak duurder. Maar ... je kan je duurzame schoonmaakmiddel ook gewoon zelf maken! Onder het motto 'alles wat je zelf doet, doe je beter', leren Nathalie & Aline van Kremmeke jou aan hoe je jouw schoonmaakmiddelen ecoproof maakt. Goodbye chemische brol! Wij gaan 'back to basics', en draaien 'op grootmoeders wijze' een sopke!

Je krijgt tips & tricks mee, en je gaat nadien zelf aan de slag. We maken samen 3 groene schoonmaakmiddeltjes: 

- Afwasmiddel

- Schuurmiddel

- Ruitenreiniger

Prijs: 

• € 47 all in (incl. drankje, kwalitatieve grondstoffen & duurzame verpakkingen, recepten) 

• € 40 almost-all-in (excl. duurzame verpakkingen & goodiebag. Je ontvangt na inschrijving nog een mailtje met de benodigdheden)

Ben je klaar voor deze ecoboost? Lees hieronder de praktische kant: 

• Wanneer: donderdag 16 december van 19u tot 21u30

• Waar: Kremmeke (Melgesdreef 66, 2170 Merksem)

• Inschrijven: www.kremmeke.be

Tot dan!

Ecologische groetjes, 

Nathalie

Deel dit evenement