zo 19 apr.

|

The Cathouse vzw

Workshop 'Sopke maken' - zondag 19 april in Deurne

Om te poetsen, heb je schoonmaakmiddelen nodig. Maar wist je dat heel wat producten schadelijk zijn voor jouw gezondheid én onze planeet? Gelukkig zijn er duurzame alternatieven op de markt. Helaas zijn die best wel prijzig. Waarom maak je jouw ecologisch product niet gewoon zelf?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Workshop 'Sopke maken' - zondag 19 april in Deurne

Tijd en locatie

19 apr. 2020 13:30 – 16:00

The Cathouse vzw, Muggenberglei 230, 2100 Antwerpen, België

Over het evenement

Poetsen, een noodzakelijk klusje in huis. En voor dit klusje heb je een degelijk schoonmaakmiddel nodig. Kom je in de supermarkt, dan zie je rijen vol felgekleurde, blitse, sterk geurende producten. Als we de reclame mogen geloven, is ons schoonmaakklusje zo geklaard. Maar aan deze 'luxe' hangt wel een prijskaartje. Want jouw schoonmaakmiddel bestaat uit een heleboel chemicaliën, die schadelijk zijn voor jouw gezondheid, die van jouw kinderen én van jouw huisdieren. Om dan nog maar te zwijgen van de gevolgen voor het milieu. Gelukkig zijn er steeds meer ecologische schoonmaakmiddelen op de markt, gemaakt van plantaardige grondstoffen. Helaas zijn deze producten wel vaak duurder.  Maar ... je kan je duurzame schoonmaakmiddel ook gewoon zelf maken! Onder het motto 'alles wat je zelf doet, doe je beter', leert Nathalie Moerloos van Kremmeke jou aan hoe je jouw schoonmaakmiddelen ecoproof maakt. Goodbye chemische brol! Wij gaan 'back to basics', en draaien 'op grootmoeders wijze' een sopke! 

In deze workshop leer je: 

- welke ingrediënten van jouw schoonmaakmiddel schadelijk zijn 

- hoe je de verpakking van jouw schoonmaakmiddel kan lezen 

- welke ingrediënten beter zijn 

- hoe je zelf aan jouw groene schoonmaak begint   

Naast tips & tricks, ga je tijdens deze workshop ook zelf aan de slag. Je gaat naar huis met 3 zelfgemaakte schoonmaakproducten: 

- eentje voor meervoudig gebruik 

- eentje voor in de keuken 

- eentje voor jouw wc

 

Ben je klaar voor deze ecoboost? Lees hieronder de praktische kant: 

- Wanneer: zondag 19 april van 13u30 tot 16u 

- Waar: The Cathouse vzw, Muggenberglei 230 te 2100 Deurne  

--> Kom je met het openbaar vervoer? bus 33, bus 19, tram 9, tram 4 en tram 24 stoppen vlakbij. 

--> Kom je toch met de wagen? Probeer dan zeker te carpoolen. Opgelet: in de Muggenberglei is het betalend parkeren tot en met 19u.  

- Prijs: € 35 all in (inclusief lesgever, drankje, 4 eigen producten met kwalitatieve ingrediënten, recepten) 

- maximum capaciteit: 15 deelnemers 

- Inschrijven: doe je door een mailtje te sturen naar kremmeke@outlook.be. De inschrijving is pas officieel na bevestigingsmail, en nadat het bedrag op doorgestuurd rekeningnummer werd overgemaakt.    

Tot dan! Groene groetjes, Nathalie - Kremmeke 

Deel dit evenement