Likeur maken

DIY (kruiden)likeur)

Likeur maken.jpg

Een likeur is een alcoholisch drankje, op smaak gebracht met fruit, kruiden, specerijen, bloemen of noten, en gebotteld met toegevoegde suiker. Wist jij dat likeuren van oorsprong ‘geneeskrachtige elixers’ waren? Al in de vroege Middeleeuwen lieten monniken heilzame kruiden op alcohol trekken, om als medicijn te gebruiken. Nu kennen we likeur vooral als digestief bij de koffie, of als ingrediënt in cocktails of gebak. En je kan je eigen homemade likeurtjes helemaal zelf maken!

Een citroenschil, een vleugje kaneel, bruine suiker, een beetje rum of brandewijn, … likeur maken, is zo moeilijk niet! Niets leukers dan je gasten straks een écht rondje van het huis voor te schotelen.

Tijdens deze workshop kom je meer te weten over homemade likeur. Je proeft enkele soorten likeur, en nadien ga je zelf aan de slag. Je gaat naar huis met 3 zelfgemaakte likeurtjes:
• Koffielikeur
• Gember-Sinaas likeur
• Basilicum- Witte wijn likeur