Laat ons een bloem!

"Laat ons een bloem, en wat gras dat nog groen is"... Louis Neefs zong het in de jaren 70 al, en hij had helemaal gelijk. ‘t is nu dat we er iets aan moeten doen. Maar hoe begin je daar nu aan? In een wereld waar consumeren de norm is en waar alles in plastiek verpakt is, willen wij jullie inspireren tot een meer ecologische manier van leven. 

'Kremmeke' van dienst is Nathalie Moerloos, zaakvoerder in bijberoep. Nathalie woont in Merksem, en werkt deeltijds als deskundige bij de Bibliotheek van Brasschaat. Na haar werk duikt ze in haar "kremmekeskot", waar ze experimenteert met ecologische receptjes. Zo maakt Nathalie haar groene verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, (kruiden)medicijntjes en decoraties zelf. In het weekend ontspant ze in de natuur, of schuimt ze lokale (rommel)marktjes af. In februari '20 (vlak voor corona!) maakte Nathalie de stap, en koos ze om haar passie om te zetten naar haar eigen zaak in bijberoep. Dit werd 'Kremmeke', waar je ecologische workshops kan volgen of zelf aan de slag kan met eco doe-het-zelf-dozen.

160165564_129282252530979_1098959934487625033_o (1)-min.jpg
IMGL7727.jpg

Kremmeke?

Kremmeke is Antwerps voor 'zalfje', maar verwijst ook naar de uitdrukking 'een crème van een vent/vrouw'. Want als je kiest voor een eco workshop, zet je een eerste stap naar een meer duurzaam leven, wat jou dus een 'kremmeke' van een mens maakt!