Kremmeke? Hoe zit dat?

“Laat ons een bloem
En wat gras dat nog groen is
Laat ons een boom
En het zicht op de zee
Vergeet voor een keer
Hoeveel geld een miljoen is
De wereld die moet nog een eeuwigheid mee”


Louis Neefs zong het in de jaren 70 al. Hij was zijn tijd voor, maar hij had wel overschot van gelijk. ‘t is nu dat we er iets aan moeten doen. Maar hoe begin je daar nu aan? In een wereld waar consumeren de norm is en waar alles in plastiek verpakt is, willen wij jullie met onze workshops vaardigheden bijbrengen om zowel de wereld als je portefeuille een plezier te doen. Want ‘ecologisch’ en ‘economisch’ kunnen best wel hand in hand gaan.

Kremmeke is Antwerps voor 'zalfjes', maar verwijst ook naar de uitdrukking 'een kreim van een vent/vrouw'. Want als je kiest voor een eco workshop, zet je een eerste stap naar een meer duurzaam leven, wat jou dus een 'kremmeke' van een mens maakt!


'Kremmekes' van dienst zijn Nathalie Moerloos & Aline Franssens. We stellen ons graag even voor.

Nathalie woont samen met haar vriend en haar 2 katten in Merksem (bij Antwerpen). Overdag kan haar vinden  bij ziekenfonds De VoorZorg, en na het werk duikt Nathalie in haar "kremmekeskot", waar ze experimenteert met ecologische receptjes. Zo maakt ze haar groene verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, (kruiden)medicijntjes en decoraties zelf. In het weekend ontspant Nathalie in de natuur, of schuimt ze lokale (rommel)marktjes af. In februari '20 (vlak voor corona!) maakte Nathalie de stap, en koos ze om haar passie om te zetten naar haar eigen zaak in bijberoep. Dit werd 'Kremmeke', waar je ecologische workshops kan volgen of zelf aan de slag kan met eco doe-het-zelf-dozen.

Aline volgde begin september een workshop bij Kremmeke, en bleef achteraf nog even plakken. De klik met Nathalie was er meteen, en er volgde gezellige babbels vol wilde plannen en dromen. Sinds dan vormen Nathalie en Aline team Kremmeke.

Aline is enthousiast, creatief en heeft een hart van goud! Overdag kan je haar vinden als PAB-assistent, en ondersteunt ze gezinnen met kinderen met een beperking. In haar vrije tijd trekt ze naar verre exotische landen, en vertoeft ze het liefst in haar oldtimer bus bij haar hond Pluto. En jawel! Aline is stiekem een echte BV! Je kon haar spotten in een aflevering van 'Boer zkt Vrouw', als zus van de knappe perenboer David.

​De wereld die moet nog een eeuwigheid mee. Samen komen we er wel!

Tot snel!

Ecologische Groetjes,

Nathalie & Aline

 

0484050047

Melgesdreef 66, 2170 Merksem

  • Facebook
  • Instagram

©2020 door Kremmeke. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now